Facebook heeft gisteren een nieuwe applicatie geïntroduceerd genaamd, Facebook Messenger. Het is een losstaande app waarmee je real-time berichten kan sturen via je mobiel. Om een bericht te sturen hoef je dus niet meer de Facebook app eerst te openen. Direct berichten sturen naar al je vrienden, of ze nou wel of niet op Facebook zitten. Makkelijk een groepsbericht sturen naar meerder mensen tegelijk om een afspraak te maken en het gesprek in één overzichtelijke thread volgen. Met de optionele mapping mogelijkheid kan je ook laten zien waar je bent op het moment dat je een bericht stuurt. Facebook kondigde enige tijd geleden al aan de manier van communiceren volledig te willen veranderen, namelijk door e-mail, sms en chats allemaal in 1 gesprek te bundelen met Facebook Messages.

De Facebook Messenger app zal voor de iPhone en Android toestellen beschikbaar worden. Op dit moment is deze dienst alleen nog beschikbaar in Amerika, Canada, Engeland en Ierland maar zal binnen enkele weken ook in Nederland beschikbaar worden. Om je alvast een sneak-preview te geven van de app heb ik wat schreenshots verzameld.

Bron: Facebook

Over de auteur

Joshua Valentin is schrijver op deze blog. Als webdesigner en Wordpress expert helpt hij ondernemers met het creëren van hun online identiteit. Zijn voornaamste dienstverlening is het ontwerpen en bouwen van WordPress websites die in alle opzichten aan de wensen van zowel de klant als de bezoekers voldoen. Online conversie en omzet vergroten met je website is key! Wil jij ook weten wat hij voor je kan betekenen? Neem dan gerust een keertje contact met hem op of connect via LinkedIn.