De afgelopen weken rolt Google geleidelijk de nieuwe zoekpagina lay-out uit. Het werd voor het eerst ontdekt door Dan Barker (@danbarker). De nieuwe lay-out kwam als eerst naar Europa en wordt nu langzamerhand ook in de VS geïntroduceerd.

Nieuwe layout van Google zoekpagina

Links de nieuwe layout en rechts de oude.

Wat mij als eerste opvalt zijn de titels die niet meer onderstreept zijn. Dit is voor het eerst sinds het begin van Google dat een dergelijke aanpassing is doorgevoerd. Verder hebben de titels ook een grotere lettertype gekregen. Ook is te zien dat de gesponsorde links geen gele achtergrond meer hebben maar worden aangeduid door middel van een klein gele button genaamd Ad.

Gesponsorde links

Gesponsorde links zien er nu zo uit.

Gevolgen van Google’s nieuwe lay-out

Doordat het lettertype en grote veranderd is heeft dit als gevolg dat titels niet meer volledig zichtbaar zijn. Als ik nu Revealit in Google opzoek dan zie ik dat de titel wordt afgekapt bij online marketing … dit terwijl de titel eerder volledig weergegeven werd.

Zo ziet de nieuwe titel in Google eruit!

Zo ziet de nieuwe titel in Google eruit!

Je moet dus opnieuw rekening houden met de lengte van je titel. Wanneer je de call-to-action aan het eind van je titel hebt geplaatst dan kan deze nu wel eens wegvallen.

Jouw mening

Ik ben erg benieuwd of jij de nieuwe lay-out van Google beter vindt worden. Deel je mening door een reactie op dit artikel hieronder achter te laten.

Over de auteur

Joshua Valentin is schrijver op deze blog. Als webdesigner en Wordpress expert helpt hij ondernemers met het creëren van hun online identiteit. Zijn voornaamste dienstverlening is het ontwerpen en bouwen van WordPress websites die in alle opzichten aan de wensen van zowel de klant als de bezoekers voldoen. Online conversie en omzet vergroten met je website is key! Wil jij ook weten wat hij voor je kan betekenen? Neem dan gerust een keertje contact met hem op of connect via LinkedIn.