Deze week wordt op de website van W3C.org officieel HTML5 als webstandaard aangekondigd.

HTML5 bestaat al jaren maar werd tot vandaag nog niet volledig ondersteund door de grote internet browsers. HTML5 is onder andere een belangrijke ondersteuner van native media. Voorheen had je QuickTime of Flash nodig om bijvoorbeeld video’s af te spelen op een pagina van een website. Hierdoor wordt een nieuwe weg geopend voor deze nieuwe media begrippen en wordt het makkelijker om het website een heel stuk interactiever te maken.

Tim Berners-Lee, de vader van het internet, zei tijdens een interview hierover het volgende:

“Today we think nothing of watching video and audio natively in the browser, and nothing of running a browser on a phone.”

Bekijk de video hieronder om een idee te krijgen hoe het web van morgen eruit zal komen te zien.

Over de auteur

Joshua Valentin is schrijver op deze blog. Als webdesigner en Wordpress expert helpt hij ondernemers met het creëren van hun online identiteit. Zijn voornaamste dienstverlening is het ontwerpen en bouwen van WordPress websites die in alle opzichten aan de wensen van zowel de klant als de bezoekers voldoen. Online conversie en omzet vergroten met je website is key! Wil jij ook weten wat hij voor je kan betekenen? Neem dan gerust een keertje contact met hem op of connect via LinkedIn.