Afbeeldingen op een website worden vaak niet goed geoptimaliseerd. Matt Cutts (hoofd van Google’s Webspam team) legt in deze video uit hoe je een afbeelding kan optimaliseren.

Kort samengevat

Een afbeelding plaats je op een website door het img element te gebruiken. Bij de meeste CMS systemen zal de tekst editor al het werk voor je doen, maar het is altijd goed om te weten hoe het werkt. Het img element ziet er als basis zo uit.

<img/>

Nou moet je er een afbeelding aan toevoegen. Dat doe je door de bestandslocatie van de afbeelding eraan toe te voegen d.m.v. de src tag.

<img src="DSC00001233.jpg"/>

Je zou dus nu een afbeelding op je website moeten zien, maar wat Matt Cutts ook uitlegt is dat dit niet voldoende is voor Google. De bestandsnaam DSC00001233.jpg zegt Google helemaal niets. Je kan het beste de naam inwisselen voor zoekwoorden die meer zeggen over de afbeelding zelf. Deze zelfde zoekwoorden laat je dan ook terugkomen in de alt tag. Plaats een koppelteken (-) tussen de verschillende zoekwoorden in de bestandsnaam en dus NOOIT scheiden met een spatie! Google leest de verschillende woorden op deze manier uit en kan de afbeelding dan beter indexeren. Bekijk de afbeelding hieronder eens.

Afbeelding met ALT tag

De foto hierboven zou ik dus als volgt coderen:

<img src="fokke-en-sukke-email-inbox.jpg" alt="Fokke & Sukke wissen bij Thuiskomst altijd hun hele inbox"/>

Als je dit consequent bij alle afbeelding op je website toepast dan zal dit zeker een bijdrage leveren met betrekking tot het optimaliseren van je website voor Google en andere zoekmachines.

Heeft dit artikel je geholpen? Deel hem dan via onderstaande buttons!

Over de auteur

Joshua Valentin is schrijver op deze blog. Als webdesigner en Wordpress expert helpt hij ondernemers met het creëren van hun online identiteit. Zijn voornaamste dienstverlening is het ontwerpen en bouwen van WordPress websites die in alle opzichten aan de wensen van zowel de klant als de bezoekers voldoen. Online conversie en omzet vergroten met je website is key! Wil jij ook weten wat hij voor je kan betekenen? Neem dan gerust een keertje contact met hem op of connect via LinkedIn.