Websites die gekoppeld worden met social media accounts zoals Facebook, Twitter, enzovoorts komen beter voor in zoekmachines. Zoekmachines zoals Google en Bing beweren dat in hun zoekresultaten social media websites beter worden getoond dan links van en naar andere websites. Een goede manier om dus meer zichtbaarheid te geven aan jouw website. Zoals je in de afbeelding kan zien worden de social media accounts van revealit direct op de eerste resultaten pagina van Google getoond als ik zoek op revealit. Bij het opzetten van je accounts dien je rekening te houden met een aantal belangrijke factoren.

Zoekresultaten voor revealit

Optimaliseer je URL

Bij de meeste accounts is het mogelijk om een unieke URL in te stellen. Bij een Facebook fanpage kan je dit doen vanaf 25 likes (een Facebook page opzetten) en bij Twitter is je gebruikersnaam de URL (een Twitter account opzetten). Ook bij LinkedIn heb je de mogelijkheid om een unieke URL in te stellen.

Plaats een backlink

Eigenlijk een van de makkelijkste manieren om links (oftewel backlinks) te verkrijgen die naar jouw website leiden. Het idee hier is om links naar jouw website te verwijzen. Hoe meer links hoe beter je in de zoekresultaten voorkomt. Zorg er wel voor dat de links een goede omschrijving bevatten.

Keywords terug laten komen

Zorg dat je in de verschillende accounts een rijke omschrijving geeft van diensten of producten en laat hier belangrijke keywords in terugkomen.

Praat online

Contact maken met klanten online via social media websites is ook goed voor Google. Als over jou veel gepraat wordt dan zorgt dit op zijn beurt ook weer voor betere resultaten. Een sterk punt van Google+ is dat jouw vrienden links of berichten kunnen waarderen met een +1. Deze worden dan in Google weer aanbevolen in de zoekresultaten.

Voorbeeld van een Google+ waardering

Over de auteur

Joshua Valentin is schrijver op deze blog. Als webdesigner en Wordpress expert helpt hij ondernemers met het creƫren van hun online identiteit. Zijn voornaamste dienstverlening is het ontwerpen en bouwen van WordPress websites die in alle opzichten aan de wensen van zowel de klant als de bezoekers voldoen. Online conversie en omzet vergroten met je website is key! Wil jij ook weten wat hij voor je kan betekenen? Neem dan gerust een keertje contact met hem op of connect via LinkedIn.