Wat zou je op dit moment anders aan het doen zijn? Zonder de wereld wijde web kon je dit artikel niet eens lezen. Het is vandaag namelijk precies 25 jaar gelden dat Tim Berners-Lee begon met het ontwikkelen van ‘het Web’.

25 jaar later heeft het internet de wereld voor goed om zich heen verandert. Toen Sir Tim begon met het web waren er nog geen ambitieuze plannen. Het was immers maar een idee om wetenschappers wereldwijd dichter bij elkaar te brengen om beter te kunnen communiceren. Sterker nog, het werd door CERN zelfs niet als prioriteit gezien. En dus werkte Tim aan het Web in de avond uurtjes.

Het is allemaal niet meer weg te denken en dat dankzij Sir Tim!

Waar staan we nu?

Het wereldwijde web is nu een plek waar meer dan 600 miljoen websites, miljarden mensen per dag van informatie voorziet. Ook wordt er aan geld triljoenen euro’s mee verdient. Het heeft educatief voor een gigantische impact gezorgd en zijn er nieuwe bewegingen en democratieën zelfs door ontstaan.

Hoe zit de toekomst eruit?

Tim Berners-Lee zegt zelf het volgende over het web: “The web should be a neutral medium. The openness of the web is really, really important. It’s important for the open markets, for the economy and for democracy.”

Het is dus van groot belang dat het internet een plek blijft waar openheid en objectiviteit elkaar versterken. Het zou niet best zijn wanneer bijvoorbeeld grote telecommunicatie bedrijven of regeringen zeggenschap over het internet zouden krijgen.

Vier de verjaardag van het Web door dit bericht te delen via sociale media met #web25.

Over de auteur

Joshua Valentin is schrijver op deze blog. Als webdesigner en Wordpress expert helpt hij ondernemers met het creëren van hun online identiteit. Zijn voornaamste dienstverlening is het ontwerpen en bouwen van WordPress websites die in alle opzichten aan de wensen van zowel de klant als de bezoekers voldoen. Online conversie en omzet vergroten met je website is key! Wil jij ook weten wat hij voor je kan betekenen? Neem dan gerust een keertje contact met hem op of connect via LinkedIn.