De term ‘Easter egg‘ doet denken aan Pasen maar is eigenlijk een grap of verborgen boodschap in een computer programma of website. Meer informatie over ‘Easter eggs‘ vind je hier. Aangezien het al bijna Pasen is vond ik het leuk om dit nog even met jullie te delen.

Google heeft een aantal boodschappen en grappen verborgen in hun zoekmachine. Hieronder som ik ze even op voor je.

De Atari breakout

Wie geboren is in de jaren 70 kent dit spel uiteraard nog wel. Atari breakout was toen een razend populaire video game. Google heeft dit spel verborgen in hun zoekmachine. Zoek maar eens op Atari Breakout en kijk maar wat er gebeurt.

Atari Breakout Google

Zoeken alsof het 1998 is

Sinds 1998 is Google ver gekomen. Yahoo! bestond toen al meer dan 3 jaar en was een van de grootste zoekmachines van dat moment. Als je terug in de tijd wilt met Google voer dan de volgende zoekterm in: Google in 1998.

Google in 1998

The barrel rol

Vertel Google maar eens om een ‘barrel rol’ te doen en het scherm draait volledig om zijn as… Zoek hiervoor op: Do a barrel rol.

Google do a barrel rol

Er zitten nog veel meer ‘Easter eggs’ in Google. Weet jij er nog een deel hem dan hieronder! Fijne paasdagen…

Over de auteur

Joshua Valentin is schrijver op deze blog. Als webdesigner en Wordpress expert helpt hij ondernemers met het creëren van hun online identiteit. Zijn voornaamste dienstverlening is het ontwerpen en bouwen van WordPress websites die in alle opzichten aan de wensen van zowel de klant als de bezoekers voldoen. Online conversie en omzet vergroten met je website is key! Wil jij ook weten wat hij voor je kan betekenen? Neem dan gerust een keertje contact met hem op of connect via LinkedIn.