Wanneer ik bij een klant zit of met vrienden praat over het internet is dit hetgeen wat ik meestal hoor: “F*&!, wat was mijn wachtwoord ook alweer. Ik heb het volgens mij ergens opgeschreven…

Herkenbaar? Waarschijnlijk wel. Gelukkig heb ik dè oplossing!

Ik maak hier al meer dan 4 jaar elke dag gebruik van en ik vind het heerlijk! Elke keer als ik een persoon gefrustreerd hoor tieren over zijn wachtwoorden dan moet ik altijd een beetje in mijzelf lachen, want ik weet hoe irritant het is wanneer je voor de zoveelste keer opnieuw je wachtwoord moet herstellen.

Bij Agilebits hebben ze mijn leven een stuk gemakkelijker gemaakt door een app te ontwikkelen wat 1Password’ heet.

Wat kan je met 1Password doen?

1Password is veel meer dan alleen een kluis voor al je wachtwoorden. Je kan namelijk ook bank- en creditcard gegevens in opslaan (handig als je onderweg snel een online bestelling wilt plaatsen), je draadloze netwerk gegevens bewaren en veel meer. En al je gegevens zijn veilig opgeslagen!

Het meest handige aan 1Password is dat ik nooit meer hoeft na te denken welk wachtwoord ik nu weer zal verzinnen. Ook mijn creativiteit raakt een keer op. Met 1Password kan je wachtwoorden laten genereren tot maximaal 50 tekens.

Zeg nou zelf, kan jij dit onthouden? &TM)rez%fwaK3.J,U

Het mooie is dat je het ook niet hoeft te onthouden want je kan heel makkelijk zo’n wachtwoord knippen en plakken wanneer je ergens in moet loggen.

Overal je wachtwoord bij de hand

Wat nou als je onderweg bent en je computer niet bij de hand hebt? Het mooie van 1Password is dat zij niet alleen een desktop app hebben gemaakt maar ook een mobiele app. Deze kan je op je iPhone of Android toestel gemakkelijk installeren. Als je dan ook je gegevens via iCloud of Dropbox synchroniseert dan heb je altijd alles bij de hand. Bekijk deze video maar eens.

Deel je mening!

Misschien heb jij een betere oplossing gevonden voor het opslaan van je wachtwoorden. Reageer hieronder op dit artikel en deel je mening.

Over de auteur

Joshua Valentin is schrijver op deze blog. Als webdesigner en Wordpress expert helpt hij ondernemers met het creëren van hun online identiteit. Zijn voornaamste dienstverlening is het ontwerpen en bouwen van WordPress websites die in alle opzichten aan de wensen van zowel de klant als de bezoekers voldoen. Online conversie en omzet vergroten met je website is key! Wil jij ook weten wat hij voor je kan betekenen? Neem dan gerust een keertje contact met hem op of connect via LinkedIn.