In dit artikel wil ik graag ingaan op de vraag: “Weet jij een goede app om online facturen te kunnen sturen?”. Deze vraag wordt mij vaak gesteld en ja ik geef hier altijd graag antwoord op.

Aangezien de laatste paar maanden hier zoveel om gevraagd wordt, schrijf ik er maar een artikel over. Ik maak al sinds 2010 gebruik van MoneyMedic. Met MoneyMedic stuur ik mijn facturen, maak ik offertes in op en zelfs mijn BTW aangiftes worden netjes afgehandeld. Alles met een paar muisklikken.

MoneyMedic systeem

Het begon als…

MoneyMedic is een initiatief van het bedrijf MediaMedics dat opereert vanuit het mooie Delft. Ze zijn begin 2010 met deze dienst begonnen en hebben als doel administratie makkelijker en goedkoper te maken voor bedrijven. Zo vermelden ze op hun website dat hun dienst al vanaf het begin massaal in gebruik is genomen en dat ze zijn uitgegroeid tot één van de meest betrouwbaarste online facturatie tools van Nederland.

Door dit succes werden ze een jaar later al gecertificeerd aanbieder van iDEAL, waardoor gebruikers geen extra abonnementskosten hiervoor hoeven te betalen. Inmiddels hebben ze een aantal spraakmakende ‘Awards’ in de wacht gesleept.

MoneyMedic team

Wat je met MoneyMedic kan doen

Facturatie

Zoals ik al benoemd had kan je met dit systeem heel eenvoudig en toch professioneel facturen digitaal versturen. Ook heb je de mogelijkheid om facturen te downloaden als PDF en uit te printen. Herinneringen en aanmaningen worden automatisch verstuurd zodat je daar geen omkijken meer naar hebt. Tevens worden in de e-mails actuele betaalstatussen getoond.

Offertes

Naast facturen sturen kan je ook offertes opmaken. De offertes kunnen vervolgens door de ontvanger goed- en of afgekeurd worden. Alles kan in je eigen huisstijl worden verzonden. Wil je hier nog een algemene voorwaarden aan toevoegen dan is dit ook mogelijk.

Inkoopfacturen inboeken & BTW aangiftes doen

Wat ik persoonlijk een verschrikkelijk handige functie vind is het kunnen inboeken van inkoopfacturen. Daarmee heb je eigenlijk voldoende om zelf je BTW aangiftes te kunnen opmaken. Met een paar muisklikken rolt het systeem een volledig BTW rapport uit en kan deze heel gemakkelijk overgenomen worden in je Belastingdienst account. Makkelijker dan dat kan het volgens mij niet zijn!

Betaalmogelijkheden

Je klanten hebben de mogelijkheid om facturen te betalen via bankoverschrijving maar kunnen ook voor iDEAL en Paypal kiezen. Makkelijk voor kleine bedragen of als de klant dit specifiek wenst.

Hoe zit het met de kosten?

Je zou denken dat dit alles flink wat zou moeten kosten. Dat valt echter erg reuze mee. Ze hebben zelfs een gratis versie waarmee je maandelijks 5 facturen mag versturen, onbeperkt offertes kan opmaken en de beschikking hebt over je BTW aangiftes. Wil je over meer mogelijkheden beschikken en verstuur je meer dan 5 facturen per maand, dan heb je keuze uit een van de twee abonnementsvormen, namelijk zilver of goud.

25% relatiekorting voor mijn lezers

Als trouwe gebruiker van MoneyMedic ontvang je via dit artikel 25% korting op een toekomstig abonnement. Om gebruik te maken van deze korting klik je op onderstaande link:

Meld je aan bij MoneyMedic en krijg 25% korting

Over de auteur

Joshua Valentin is schrijver op deze blog. Als webdesigner en Wordpress expert helpt hij ondernemers met het creëren van hun online identiteit. Zijn voornaamste dienstverlening is het ontwerpen en bouwen van WordPress websites die in alle opzichten aan de wensen van zowel de klant als de bezoekers voldoen. Online conversie en omzet vergroten met je website is key! Wil jij ook weten wat hij voor je kan betekenen? Neem dan gerust een keertje contact met hem op of connect via LinkedIn.