WeTransfer, een van de bekendste en grootste online ‘file-transfer’ diensten, komt sinds deze week met een nieuwe app voor het versturen van grote hoeveelheden foto’s.

Ik gebruik WeTransfer al jaren voor het versturen van bestanden via e-mail maar het kan dus nu ook via je mobiel. Daarbij is de app volledig gratis en te downloaden via de iTunes Appstore.

Waarom WeTransfer gebruiken?

Als je ooit grote bestanden hebt gestuurd via e-mail dan ken je het probleem. Afbeeldingen, programma’s, video’s en andere bestanden moeten dan gecomprimeerd worden voordat je ze kunt sturen. Daarnaast gaat de kwaliteit van afbeeldingen ook verloren doordat je e-mail programma deze bestanden verkleint. Ook kunnen er problemen ontstaan bij het versturen van e-mails die groter zijn dan enkele megabytes laat staan een aantal gigabytes. Dit is dan ook meteen de reden waarom je WeTransfer zou moeten gebruiken.

Tot 10GB versturen

Met de komst van WeTransfer mobiel kan je tot 10GB aan data versturen vanuit de filmrol van je iPhone. Ook met een mobiele internet verbinding is het mogelijk om grote bestanden te versturen alleen zal dit langer duren met een 3G of 4G verbinding.

Interface van de app

Hieronder heb ik je een aantal voorbeelden van de app staan. De WeTransfer app is op dit moment alleen voor iOS beschikbaar maar een Android versie is in de maak. Download de app gratis via iTunes store.

wetransfer-screen2 wetransfer-screen3 wetransfer-screen4 wetransfer-screen5wetransfer-screen1

Over de auteur

Joshua Valentin is schrijver op deze blog. Als webdesigner en Wordpress expert helpt hij ondernemers met het creëren van hun online identiteit. Zijn voornaamste dienstverlening is het ontwerpen en bouwen van WordPress websites die in alle opzichten aan de wensen van zowel de klant als de bezoekers voldoen. Online conversie en omzet vergroten met je website is key! Wil jij ook weten wat hij voor je kan betekenen? Neem dan gerust een keertje contact met hem op of connect via LinkedIn.