Via het internet kan je al heel lang je tijd verdrijven door het spelen van spelletjes en nu gaat Google+ dit ook aanbieden. Sociale interactie met je vrienden is een belangrijke onderdeel van social media en dus ook door het spelen van spellen met je vrienden online. Tijdens het spelen kan je de scores van vrienden ook te zien krijgen en kan je jouw eigen score ook delen. Al in een vroeg stadium probeert Google zich hiermee te richten op ook de jongere doelgroep en zodoende meer mensen aan hun netwerk te binden.

Op dit moment kan je al meer dan 15 verschillende spellen spelen maar dit zal al snel veel meer worden aangezien Google vele ontwikkelaars uitnodigt om nieuwe spellen te gaan ontwikkelen.

Games spelen op Google+

Facebook slaat terug

Uren nadat Google zijn gaming platform had gelanceerd kwam ook Facebook met een grote update namelijk, The Game Ticker. Deze functie transformeert de chat kolom aan de rechterkant van het scherm in een live feed van activiteiten van je vrienden die ook gamen. In de kolom is o.a. te zien welke spellen je vrienden op dat moment spelen, de high scores en de achievements.

The game ticker

Over de auteur

Joshua Valentin is schrijver op deze blog. Als webdesigner en Wordpress expert helpt hij ondernemers met het creëren van hun online identiteit. Zijn voornaamste dienstverlening is het ontwerpen en bouwen van WordPress websites die in alle opzichten aan de wensen van zowel de klant als de bezoekers voldoen. Online conversie en omzet vergroten met je website is key! Wil jij ook weten wat hij voor je kan betekenen? Neem dan gerust een keertje contact met hem op of connect via LinkedIn.