Elke dag bezoeken miljoenen mensen allerlei Twitter profielen en connecten ze met nieuwe personen, bedrijven en merken. Daarom is het erg belangrijk om je online aanwezigheid goed te vertegenwoordigen.

Twitter is sinds een aantal weken bezig om hun nieuwe design uit te rollen. Inmiddels is het voor iedereen beschikbaar. Wat heeft Twitter zelf over deze update te zeggen?

Starting today, it will be even easier (and, we think, more fun) to express yourself through a new and improved web profile.

Een nieuw profiel ontwerp

Als je het nieuwe profiel ontwerp van Twitter accepteert dan benut je een aantal nieuwe mogelijkheden om je eigen profiel pagina te customizen.

  • Omslag afbeelding: Je kan een grotere omslag foto uploaden.
  • Pinned Tweet: Verder kan je een Tweet selecteren en deze vastzetten bovenin je timeline.
  • Beste Tweets: Tweets die meer engagement hebben gehad worden groter weergegeven. Zo vind je snel je beste Tweets terug.
  • Tweets filteren: Wanneer je een ander profiel gaat bekijken dan kan je kiezen uit 3 filter opties, namelijk:
    • Alleen Tweets;
    • Tweets met video’s & foto’s;
    • Tweets & beantwoorde Tweets.

Het nieuwe ontwerp van Twitter begint overigens nu erg veel op dat van Facebook te lijken.

Het nieuwe ontwerp activeren

Als je jouw nieuwe profiel nog niet geactiveerd hebt, ga dan naar je profielpagina en klik op de optie om het design te verkennen. Je kan nog altijd je keuze ongedaan maken.

Een aantal voorbeeld Twitter accounts die het nieuwe ontwerp inmiddels gebruiken.

Heb jij het nieuwe design al geactiveerd? Zo ja, hoe bevalt het je? Laat hieronder een reactie achter..

Over de auteur

Joshua Valentin is schrijver op deze blog. Als webdesigner en Wordpress expert helpt hij ondernemers met het creëren van hun online identiteit. Zijn voornaamste dienstverlening is het ontwerpen en bouwen van WordPress websites die in alle opzichten aan de wensen van zowel de klant als de bezoekers voldoen. Online conversie en omzet vergroten met je website is key! Wil jij ook weten wat hij voor je kan betekenen? Neem dan gerust een keertje contact met hem op of connect via LinkedIn.