Twitter lanceert vandaag ‘Photo sharing’ voor zijn gebruikers waarmee je via de browser direct foto’s kan uploaden en toevoegen aan je tweets. Nadat Twitter eerder al deze week aankondigde over te stappen van de oude naar de nieuwe versie van de website zou deze functie behoren tot de nieuwe Twitter. Het uploaden van foto’s was uiteraard al mogelijk via de vele Twitter applicaties maar nog niet via de website van Twitter zelf. Ze geven wel aan dat de functie wellicht nog niet voor iedereen meteen beschikbaar is omdat ze deze functie in stappen live zullen zetten. Dus mocht je de foto upload knop nog niet te zien krijgen dan zal dit binnen enkele dagen wel gebeuren.

Als je vanaf vandaag opnieuw inlogt krijg je een pop-up venster te zien waarbij de nieuwe functie wordt getoond.

Share your image on Twitter

Je kan foto’s tot 3mb uploaden bij elke tweet en schaalt Twitter automatisch iedere foto zodat deze in sidebar scherm op het juiste formaat te zien is.

Automatisch schalen van de foto's

Meer uitleg over deze functie kan je vinden op de website van Twitter – About Image Uploading on Twitter

Over de auteur

Joshua Valentin is schrijver op deze blog. Als webdesigner en Wordpress expert helpt hij ondernemers met het creƫren van hun online identiteit. Zijn voornaamste dienstverlening is het ontwerpen en bouwen van WordPress websites die in alle opzichten aan de wensen van zowel de klant als de bezoekers voldoen. Online conversie en omzet vergroten met je website is key! Wil jij ook weten wat hij voor je kan betekenen? Neem dan gerust een keertje contact met hem op of connect via LinkedIn.