Gebruik maken van hashtags (#) kan een handige manier zijn om jezelf te koppelen aan een interessant onderwerp of een tijdelijke conversatie. Een op dit moment actuele onderwerp om te volgen is bijvoorbeeld de rellen in London (#londonriots). Maar hoe kom je te weten wat de zogenaamde ‘trending topcis’ zijn en hoe kan je ze volgen?

Trending topics

Er zijn een aantal manieren om ‘topics’ te vinden. Een daarvan is Twitter search. Je kan hier dan op een term of onderwerp zoeken waarna je een overzicht krijgt met resultaten over alleen dat onderwerp.

Zoeken op Twitter

Je kan ook, als met je account gegevens bij Twitter ingelogd bent, rechts in de sidebar de Trends widget vinden. Daar zie je altijd een overzicht van de populairste topics die op dat moment op Twitter spelen. Ook kan je hier aangeven welke regio je de trends wilt laten zien. Ik heb die van mij overigens op Nederland – Amsterdam ingesteld.

Twitter trends

Topics volgen

Nu heb je een topic te pakken waar je wel op de hoogte van gehouden wilt worden.Je kan dit doen door op de resultaten pagina links bovenin op de knop ‘Save this search’ te klikken. Je kan dit onderwerp dan op een later moment altijd weer terug halen door op het tabblad Searches te klikken. Daar zul je dan alle opgeslagen topics terug vinden.

Zoekopdracht opslaan

Over de auteur

Joshua Valentin is schrijver op deze blog. Als webdesigner en Wordpress expert helpt hij ondernemers met het creëren van hun online identiteit. Zijn voornaamste dienstverlening is het ontwerpen en bouwen van WordPress websites die in alle opzichten aan de wensen van zowel de klant als de bezoekers voldoen. Online conversie en omzet vergroten met je website is key! Wil jij ook weten wat hij voor je kan betekenen? Neem dan gerust een keertje contact met hem op of connect via LinkedIn.