Facebook Messenger is een applicatie dat straks o.a. in de iTunes store te downloaden is en waarmee je met je vrienden kan chatten, sms’en en foto’s versturen. Het zal straks een grote concurrent gaan worden met de al bekende Whatsapp applicatie waarmee je hetzelfde kan doen. De Messenger app is inmiddels al in Amerika en een paar andere landen te downloaden maar helaas nog niet in Nederland. Een aantal weken geleden schreef ik hier ook al over (Facebook lanceert: Facebook Messenger) maar het lijkt er op dat Facebook ons nog even laat wachten.

Wat kan je doen met Facebook Messenger?

  1. Berichten versturen en ontvangen. Hetzelfde als sms’en waarmee je met één klik toegang hebt tot al je gesprekken. Push notificaties zorgen ervoor dat je nooit meer een bericht hoeft te missen.
  2. Versturen van individuele berichten of groepsberichten. Ook kan je berichten versturen naar mensen die nog geen Facebook Messenger hebben. Deze zijn te lezen onder de al bestaande chat box en voor mensen die nog helemaal geen Facebook account hebben worden deze berichten verstuurd in de vorm van een SMS.
  3. Anders dan een gewone SMS kan je een locatie meesturen. Op die manier kan je vrienden laten weten waar je op dat moment bent.
  4. Makkelijk en snel foto’s versturen naar je vrienden via een WIFI of mobiel internet verbinding.

Wanneer deze app in Nederland komt is dus nog even onduidelijk maar ik zal jullie op de hoogte houden.

[UPDATE 22 oktober 2011]
Sinds gisteren is Facebook Messenger voor de iPhone en Blackberry te downloaden.

Over de auteur

Joshua Valentin is schrijver op deze blog. Als webdesigner en Wordpress expert helpt hij ondernemers met het creëren van hun online identiteit. Zijn voornaamste dienstverlening is het ontwerpen en bouwen van WordPress websites die in alle opzichten aan de wensen van zowel de klant als de bezoekers voldoen. Online conversie en omzet vergroten met je website is key! Wil jij ook weten wat hij voor je kan betekenen? Neem dan gerust een keertje contact met hem op of connect via LinkedIn.