Irritante berichten op Facebook die vermoedelijk automatisch verstuurd worden, misleidende reclame of niet gewilde applicaties die je vrienden lastig vallen. Jouw Facebook account kan op vele verschillende manieren gekraakt worden door bijvoorbeeld, gestolen wachtwoorden via onbeveiligde WIFI netwerken te verzamelen of je door middel van een ‘Like’ of ‘Inlog button’ door te sturen naar een fake Facebook pagina waarna je jouw gegevens achterlaat. Hoe kan je jouw account hier tegen weren? Door wat beveiligingsaanpassingen in te stellen binnen je account. Je gaat naar Account -> Account instellingen.
Een wachtwoord kiezen
De makkelijkste wachtwoorden om te kraken zijn wachtwoorden die een geboortedatum of iets dergelijks bevatten. Kies daarom een wachtwoord dat bestaat uit een combinatie van hoofdletters, kleine letters, speciale tekens en cijfers. Geef hackers geen kans om bij toeval je wachtwoord te raden.
Stel ‘Veilig browsen’ in
Door deze functie in te schakelen wordt alle informatie dat je deelt versleuteld zodat krakers niet kunnen meekijken of afluisteren. Dit herken je aan de https:// in de URL (adresbalk) van je browser. Let hier dus goed op!

Let op de https in de URL balk van je browser.
Stel ‘Meldingen over aanmelding’ in
Door het instellen van deze melding ontvang je een SMS of een e-mail iedere keer wanneer er geprobeerd wordt om op je account in te loggen via een andere apparaat (bijvoorbeeld: een PC, mobiele telefoon, iPad enzovoorts). Zo maak je het dus onmogelijk dat onbevoegden toegang kunnen verkrijgen tot jouw account, al hebben ze zelfs je wachtwoord. Uiteraard moet dan het apparaat nog niet zijn toegevoegd aan deze lijst.

Maak een keuze uit meldingen per e-mail of SMS.
Stel ‘Aanmeldgoedkeuringen’ in
Het goedkeuren van verschillende apparaten waarmee je toegang wilt verkrijgen. Hiermee ontvang je iedere keer er via een nieuw apparaat wordt ingelogd een SMS bericht met daarin een code. Facebook zegt hierbij nooit zelf naar deze gegevens te vragen.

Zorg dat je deze functie hebt geselecteerd.

Voorbeeld van een melding per sms.
Controleer je ‘Herkende apparaten’
Controleer periodiek deze lijst met apparaten die zijn goedgekeurd. Mocht hier om wat voor reden dan ook een apparaat tussen staan die je niet herkent dan kan je deze altijd verwijderen.

Overzicht van herkende apparaten
Controleer je ‘Actieve sessies’
Wanneer je bij Facebook inlogt met je gebruikersnaam en wachtwoord wordt er op dat moment een sessie aangemaakt. Dit is een soort van cookie, echter wordt deze niet op jouw computer opgeslagen maar op een server. In de ‘actieve sessie’ lijst zie je alle actieve verbindingen en het is goed om ook deze af en toe te controleren. Je kan hier de actieve sessies verbreken en daarmee eigenlijk uitloggen. Dit is vooral handig wanneer je bijvoorbeeld vergeten bent om bij iemand anders uit te loggen.

Overzicht van alle actieve sessies.