Op 4 september 2014 is WordPress 4.0 uitgebracht. Deze release omvat een aantal verbeteringen omtrent het genereren van content en het beheer van plugins en media. Wordpress 4.0 heeft de naam ‘Benny’ gekregen en is vernoemd naar jazz muzikant Benny Goodman.

Nieuwe features Wordpress 4.0

WordPress 4.0 bevat een aantal verbeteringen waarmee het gebruik van bepaalde punten in het systeem gemakkelijker wordt gemaakt. In dit artikel zal ik meer informatie geven over deze nieuwe features.

Weergave Mediabibliotheek

De weergave van de mediabibliotheek is uitgebreid met een rasterweergave. Zo kun je makkelijker je uploads zien en deze (in bulk) beheren. Je kunt indien gewenst de weergave terugzetten naar de klassieke weergave.

Youtube url embedden

Bij het plakken van een Youtube URL zal WordPress 4.0 automatisch de video in een player plaatsen. Je hebt dus geen extra plugins meer nodig.

Twitter url embedden

Bij het plakken van een Twitter URL plaatst WordPress 4.0 een Twitter scherm automatisch in de editor. Hierdoor wordt de opmaak van berichten een stuk interactiever.

De editor zelf

Je zal opmerken dat het content veld van de editor langer wordt naarmate je meer content toevoegt. Zo kun je ongestoord je content toevoegen zonder te hoeven schuiven.

Update je website naar de nieuwste versie

Wil je gebruik maken van deze nieuwe functies dan zal je jouw WordPress website moeten updaten naar de nieuwste versie. Hier vind je meer informatie over het updaten van je website door Revealit.

Over de auteur

Joshua Valentin is schrijver op deze blog. Als webdesigner en Wordpress expert helpt hij ondernemers met het creëren van hun online identiteit. Zijn voornaamste dienstverlening is het ontwerpen en bouwen van WordPress websites die in alle opzichten aan de wensen van zowel de klant als de bezoekers voldoen. Online conversie en omzet vergroten met je website is key! Wil jij ook weten wat hij voor je kan betekenen? Neem dan gerust een keertje contact met hem op of connect via LinkedIn.