De nieuwste versie van WordPress is deze maand door de mensen van Automattic uitgebracht. Versie 4.1, ook wel ‘Dinah Washington‘ genaamd, is op 17 december 2014 verschenen en beschikbaar als download.

Wat kan je in de nieuwste versie van WordPress allemaal verwachten? Ik zet de belangrijkste verbeteringen hieronder voor je op een rij. Als je de huidige WordPress versie nog niet geupdate hebt, dan moet je dat zeker!

De Focus modus (afleidings-vrije modus)

Bij het schrijven moet je goed kunnen concentreren. In voorgaande versies konden alle knoppen en functies voor een behoorlijke afleiding zorgen. Daarom hebben ze nu in WordPress 4.1 de Focus modus geïntroduceerd. Deze afleidings-vrije modus zorgt ervoor dat je de focus op de tekst editor behoudt tijdens het schrijven doordat alle andere elementen vervagen. Zodra je de muis uit de editor beweegt, verschijnt alles weer.

Wordpress 4.1 afleidings-vrije focus modus

Inline afbeeldingen bewerken

Afbeeldingen bewerken in WordPress is altijd best lastig geweest. Er bestaan uiteraard betere programma’s om afbeeldingen volledig te kunnen bewerken maar met WordPress kan je nu wel eenvoudige bewerkingen makkelijk en in hetzelfde scherm doen.

Inline image editor toolbar

Log uit overal functie

Ben jij wel eens vergeten om uit te loggen als je op een ander computer aan het werk was? Ik wel..! Vervelend, zeker als het een openbare computer is of van iemand anders. Onbevoegden hebben dan toegang tot jouw CMS. In deze versie kan je via jouw profiel nu met een druk op de knop overal tegelijk uitloggen.

Overal uitloggen functie in WordPress 4.1

Update je website naar de nieuwste versie

Wil je gebruik maken van deze nieuwe functies dan zal je jouw WordPress website moeten updaten naar de nieuwste versie. Hier vind je meer informatie over het updaten van je website door Revealit.

Over de auteur

Joshua Valentin is schrijver op deze blog. Als webdesigner en Wordpress expert helpt hij ondernemers met het creëren van hun online identiteit. Zijn voornaamste dienstverlening is het ontwerpen en bouwen van WordPress websites die in alle opzichten aan de wensen van zowel de klant als de bezoekers voldoen. Online conversie en omzet vergroten met je website is key! Wil jij ook weten wat hij voor je kan betekenen? Neem dan gerust een keertje contact met hem op of connect via LinkedIn.