Wordpress 4.2 “Powell” is sinds vandaag uit en kan gedownload worden! Genoemd naar Earl Rudolph “Bud” Powell, een Amerikaanse jazz pianist.

De meest recente versie van WordPress zit vol nieuwe features die je helpen om beter te communiceren en content sneller te kunnen delen. Hieronder laat ik je de belangrijkste dingen zien in 4.2.

Press this

Een onderdeel wat al bijna vanaf het begin van WordPress aanwezig is in een nieuw jasje gestoken. Snel berichten plaatsen op je blog is nu makkelijker dan ooit. Het is heel simpel. Je sleept de “Press this” bladwijzer naar je favorieten balk van je browser. Als je in het vervolg een interessant artikel tegenkomt die je via je website wilt delen dan hoef je alleen maar op de bladwijzer te klikken en Voilà… een nieuw bericht is geplaatst!

Press This functie in WordPress 4.2

“Press This” functie in actie!

Nieuwe Emoticons beschikbaar en extra talen

WordPress heeft zijn talen pakket uitgebreid waardoor het systeem nu in nog meer talen beschikbaar is. Iedereen in de wereld kan bijna WordPress gebruiken in zijn eigen taal. Daarbij zijn ook extra Emoticons toegevoegd aan deze versie. Wel moet je de Emoticon karakterset eerst instellen op je device. Hoe je dat doet lees je hier.

Meer insluitmogelijkheden

In versie 4.1 kon je al gemakkelijk Youtube video’s toevoegen aan een pagina of bericht. Deze zijn nu uitgebreid met o.a. Tumblr en Kickstarter. Hier vind je een volledige lijst met alle embed opties van WordPress.

En vele kleine verbeteringen onder de motorkap

Naast de opzichtige verbeteringen in WordPress zijn er ook een hele boel technische dingen aangepakt waardoor versie 4.2 nog veiliger en sneller is. 231 gebreken om precies te zijn. De standaard kleurenschema is subtiel veranderd voor een betere leesbaarheid.

Kleurenschema in WordPress 4.2

De vernieuwde kleurenschema in WordPress 4.2

Voor een snelle rondleiding van de hoogtepunten in 4.2 bekijk dan deze video.

Update je website naar de nieuwste versie

Wil je gebruik maken van deze nieuwe functies dan zal je jouw WordPress website moeten updaten naar de nieuwste versie. Hier vind je meer informatie over het updaten van je website door Revealit.

Over de auteur

Joshua Valentin is schrijver op deze blog. Als webdesigner en Wordpress expert helpt hij ondernemers met het creëren van hun online identiteit. Zijn voornaamste dienstverlening is het ontwerpen en bouwen van WordPress websites die in alle opzichten aan de wensen van zowel de klant als de bezoekers voldoen. Online conversie en omzet vergroten met je website is key! Wil jij ook weten wat hij voor je kan betekenen? Neem dan gerust een keertje contact met hem op of connect via LinkedIn.