Billie 4.3, WordPress laatste uitgave is ‘on time’ en verrijkt met nieuwe functies. 4.3 is ter ere van Billie Holiday, een van de belangrijkste en invloedrijkste Amerikaansejazz-zangeressen. De focus ligt op veiligheid en sneller schrijven. Laten we eens kijken wat deze versie allemaal te bieden heeft.

Zelf een sterk wachtwoord genereren

De zwakste schakel van een website is toch overduidelijk het inlogscherm. Nu meer dan ooit proberen hackers je website via de bekende weg te infiltreren. WordPress steekt daar een stokje voor met deze nieuwe feature! Hou je site nu veilig door een sterk wachtwoord te kiezen. In plaats van ontvangen van je wachtwoord via een e-mail, ontvang je nu een wachtwoord reset-link. Ook wanneer er nieuwe gebruikers aan je website toegevoegd worden of wanneer je je profiel bewerkt zal automatisch een wachtwoord gegenereerd worden. Probeer het voor jezelf maar uit!

Sterke wachtwoorden generenen in WordPress 4.3

Nieuwe opmaak snelkoppelingen

Sneller kunnen typen willen we allemaal. WordPress probeert je te helpen door snelkoppelingen te introduceren in de tekstbewerker. Type simpelweg `-` om een lijst te maken of `1.` gevolgd door een spatie om een genummerde lijst te maken. Gebruik een `#` voor koptekst 1 of `###` voor koptekst 3. Een `>` zal worden omgezet worden naar een blockquote.

Opmaak snelkoppelingen in WordPress 4.3

Zelf favicons toevoegen

Met favicons kunnen websites gepresenteerd worden in alle browser tabbladen, favorieten ofwel bookmarks en op de homescherm van je smartphone. Voeg een unieke favicon toe via de Customizer onder weergave in het menu.

Favicon in WordPress

Andere verbeteringen

  • Een soepeler admin ervaring – Er zijn in 4.3 verbeteringen doorgevoerd in de lijst weergave wat WordPress meer toegankelijk maakt en eenvoudiger te bedienen op verschillende apparaten.
  • Reacties uitgeschakeld op pagina’s – Op alle nieuwe pagina’s die je gemaakt worden reacties nu standaard uitgeschakeld. Bijna niemand gebruikte deze functie meer. Reacties horen nu eenmaal thuis in je blog.
  • Wijzig je site snel – Wanneer je in de front-end werkt klik dan op de aangepaste link in de toolbar en voer wijzigingen snel aan je site door.

Als je de nieuwste versie in actie wilt zien bekijk dan de video hieronder om zelf een indruk te krijgen.

Update je website naar de nieuwste versie

Wil je gebruik maken van deze nieuwe functies dan zal je jouw WordPress website moeten updaten naar de nieuwste versie. Hier vind je meer informatie over het updaten van je website door Revealit. Klanten die een WordPress onderhoudscontract hebben worden deze week kosteloos naar nieuwste versie bijgewerkt.

Over de auteur

Joshua Valentin is schrijver op deze blog. Als webdesigner en Wordpress expert helpt hij ondernemers met het creëren van hun online identiteit. Zijn voornaamste dienstverlening is het ontwerpen en bouwen van WordPress websites die in alle opzichten aan de wensen van zowel de klant als de bezoekers voldoen. Online conversie en omzet vergroten met je website is key! Wil jij ook weten wat hij voor je kan betekenen? Neem dan gerust een keertje contact met hem op of connect via LinkedIn.