De laatste update van 2015 is begin december uitgebracht. Onder de naam van “Clifford” Brown ten nagedachtenis van een legendarische jazz trompettist.

Beter connected en responsive

In de 4.4 update worden afbeeldingen automatisch door WordPress geschaald voor alle schermformaten. Je hoeft hier geen extra functionaliteit meer voor toe te voegen, alles wordt voortaan door WordPress gedaan. Ideaal voor o.a. bloggers die veel afbeeldingen gebruiken bij het schrijven en publiceren van berichten.

Alles insluiten

Berichten insluiten van andere diensten zoals YouTube of Twitter kon al maar in 4.4 kunnen nu bijna alle diensten die gebruik maken van de zogenaamde oEmbed functie ingesloten worden. Plak simpelweg de URL in een pagina of bericht en WordPress zet dit automatisch voor je om naar video, audio, afbeelding of Tweet.

Rest API

Een van de belangrijkste toevoegingen in deze release is wel de Rest API. Onmisbaar voor de toekomstige ontwikkeling van WordPress maakt deze API het straks mogelijke om met andere programma’s te kunnen communiceren. Een zege voor ontwikkelaars!

Twenty Sixteen wordt geïntroduceerd

De nieuwste theme van WordPress genaamd Twenty Sixteen komt standaard met WordPress 4.4. Een simpele thema wat er strak en verzorgt uitziet.

In onderstaande video krijg je de nieuwste 4.4 versie in actie te zien.

Update je website naar de nieuwste versie

Wil je gebruik maken van deze nieuwe functies dan zal je jouw WordPress website moeten updaten naar de nieuwste versie. Hier vind je meer informatie over het updaten van je website door Revealit. Klanten die een WordPress onderhoudscontract hebben worden deze week kosteloos naar nieuwste versie bijgewerkt.

Over de auteur

Joshua Valentin is schrijver op deze blog. Als webdesigner en Wordpress expert helpt hij ondernemers met het creëren van hun online identiteit. Zijn voornaamste dienstverlening is het ontwerpen en bouwen van WordPress websites die in alle opzichten aan de wensen van zowel de klant als de bezoekers voldoen. Online conversie en omzet vergroten met je website is key! Wil jij ook weten wat hij voor je kan betekenen? Neem dan gerust een keertje contact met hem op of connect via LinkedIn.