Vlak na het uitrollen van de nieuwste versie van WordPress komt Automattic al gauw met 2 beveiligingsupdates. Inmiddels is versie 4.5.2 beschikbaar om te installeren.

Een tweetal kwetsbaarheden zijn in deze update opgelost. Er bleek namelijk een lek te zijn bij het uploaden van afbeeldingen waardoor geïnfecteerde bestanden vanaf een computer konden binnendringen. Dit is nu opgelost. Deze beveiligingsupdate wordt uitgerold vanaf versie 3.7. Dit betekend dat oudere versies ook van een update worden voorzien.

Ik adviseer je je website zo snel mogelijk naar de laatste versie van WordPress bij te werken. Als je niet zeker bent welke versie van WordPress je momenteel hebt, neem dan contact met me op.

Over de auteur

Joshua Valentin is schrijver op deze blog. Als webdesigner en Wordpress expert helpt hij ondernemers met het creëren van hun online identiteit. Zijn voornaamste dienstverlening is het ontwerpen en bouwen van WordPress websites die in alle opzichten aan de wensen van zowel de klant als de bezoekers voldoen. Online conversie en omzet vergroten met je website is key! Wil jij ook weten wat hij voor je kan betekenen? Neem dan gerust een keertje contact met hem op of connect via LinkedIn.