De allernieuwste update van WordPress is vandaag gelanceerd. Versie 4.5 wat genoemd is naar de jazz saxofonist, Coleman Hawkins. Deze update van WordPress staat centraal bij het helpen van website eigenaren om hun ‘workflow’ te verbeteren.

Inline linken

Met WordPress 4.5 kan je nu moeiteloos en gemakkelijk linken naar andere pagina’s zonder het scherm te moeten verlaten.

Inline linken met WordPress 4.5

Slim schalen van afbeeldingen

Afbeeldingen laden nu wel tot 50% sneller dan voorheen. De afbeeldingen hebben geen merkbaar kwaliteitsverlies. Hierdoor zullen pagina’s op je website sneller kunnen laden wat indirect weer goed is voor je ranking.

Extra opmaak snelkoppelingen

Maak je veel gebruik van snelkoppelingen, tijdens het schrijven, dan heb je vast al wel gemerkt dat in de voorgaande versies van WordPress hier al rekening mee gehouden is. In de 4.5 update zijn er weer 2 nieuwe snelkoppelingen toegevoegd voor horizontale lijnen en code blokken. Bekijk de WordPress codex pagina voor een volledig overzicht van alle snelkoppeling.

Nieuwe snelkoppelingen in WordPress 4.5

Update je website naar de nieuwste versie

Wil je gebruik maken van deze nieuwe functies dan zal je jouw WordPress website moeten updaten naar de nieuwste versie. Hier vind je meer informatie over het updaten van je website door Revealit. Klanten die een WordPress onderhoudscontract hebben worden deze week kosteloos naar nieuwste versie bijgewerkt.

Over de auteur

Joshua Valentin is schrijver op deze blog. Als webdesigner en Wordpress expert helpt hij ondernemers met het creëren van hun online identiteit. Zijn voornaamste dienstverlening is het ontwerpen en bouwen van WordPress websites die in alle opzichten aan de wensen van zowel de klant als de bezoekers voldoen. Online conversie en omzet vergroten met je website is key! Wil jij ook weten wat hij voor je kan betekenen? Neem dan gerust een keertje contact met hem op of connect via LinkedIn.