Wordpress 4.6 wordt vandaag wereldwijd uitgerold. Onder de naam “Pepper” in adoratie van jazz saxofonist Park Frederick “Pepper” Adams III. Thuis voelen in WordPress was de focus tijdens het ontwikkelen van de nieuwste versie WordPress. Het helpt je werken aan de belangrijke dingen van jouw website. Hieronder laat ik je een aantal van de meest belangrijkste verbeteringen zien.

Gestroomlijnde updates

Met WordPress 4.6 worden updates aan het systeem ongemerkt aan de achterzijde uitgevoerd terwijl je bezoekers hier geen hinder van ondervinden.

Standaard lettertypen

Het CMS systeem is nu uitgerust met standaard fonts ofwel lettertypen. Hierdoor laden pagina’s nu nog sneller terwijl je werkt. Dit komt omdat de fonts nu niet meer eerst achter de schermen gedownload hoeven te worden maar gebruik maakt van de fonts die al op je apparaat hebt staan.

Tijdens het werken denkt WordPress met je mee

Interne link controle: Heb je ooit wel eens een link aan je tekst toegevoegd die niet bestaat? Vervelend voor je bezoekers want de kwaliteit van je pagina wordt hiermee slechter en het kan een hele tijd duren voordat jij dit ontdekt hebt. Als je nu een link aan een pagina of bericht toevoegt controleert WordPress nu voor je of de link wel werkt.

Inhoud herstellen: WordPress slaat, in versie 4.6, nu de tekst in je browser op. Dit betekent dat je tekst nu sneller kan herstellen vanuit een ouder opgeslagen versie. Dit gebeurt terwijl je typt volledige automatisch.

Update je website naar de nieuwste versie

Wil je gebruik maken van deze nieuwe functies dan zal je jouw WordPress website moeten updaten naar de nieuwste versie. Hier vind je meer informatie over het updaten van je website door Revealit. Klanten die een WordPress onderhoudscontract hebben worden deze week kosteloos naar nieuwste versie bijgewerkt.

Over de auteur

Joshua Valentin is schrijver op deze blog. Als webdesigner en Wordpress expert helpt hij ondernemers met het creëren van hun online identiteit. Zijn voornaamste dienstverlening is het ontwerpen en bouwen van WordPress websites die in alle opzichten aan de wensen van zowel de klant als de bezoekers voldoen. Online conversie en omzet vergroten met je website is key! Wil jij ook weten wat hij voor je kan betekenen? Neem dan gerust een keertje contact met hem op of connect via LinkedIn.