Vandaag brengen de makers van Wordpress de nieuwste versie uit genaamd, “Vaughan”. Vernoemd na de legendarische jazz vocalist Sarah “Sassy” Vaughan. In deze versie van WordPress worden nieuwe functies geïntroduceerd zoals video headers, pagina’s toevoegen in menustructuur, thumbnails van PDF bestanden en het kunnen kiezen van je eigen taal per gebruiker. Hieronder laat ik je een aantal nieuwe functies zien.

Thumbnails voor PDF

In oude versies van WordPress werden PDF bestanden weergegeven als icoon in je media bibliotheek. Hierdoor wordt het onoverzichtelijk als je veel van dit soort PDF bestanden upload. Vanaf nu wordt van ieder PDF bestand een thumbnail gegenereerd, dit helpt jou het overzicht te bewaren.

Je eigen taal kunnen kiezen

Hiervoor werd de taal tijdens de installatie van WordPress gekozen. Alle gebruikers kregen dan dezelfde taal te zien. Dit is niet echt handig wanneer meerdere gebruikers andere talen spreken. In deze versie kan iedere gebruiker zelf zijn eigen taalinstellingen beheren. Er wordt nog wel een standaard taal ingesteld tijdens de installatie maar deze kan je als gebruiker dus nu zelf veranderen.

Update je website naar de nieuwste versie

Wil je gebruik maken van deze nieuwe functies dan zal je jouw WordPress website moeten updaten naar de nieuwste versie. Hier vind je meer informatie over het updaten van je website door Revealit. Klanten die een WordPress onderhoudscontract hebben worden deze week kosteloos naar nieuwste versie bijgewerkt.

Over de auteur

Joshua Valentin is schrijver op deze blog. Als webdesigner en Wordpress expert helpt hij ondernemers met het creëren van hun online identiteit. Zijn voornaamste dienstverlening is het ontwerpen en bouwen van WordPress websites die in alle opzichten aan de wensen van zowel de klant als de bezoekers voldoen. Online conversie en omzet vergroten met je website is key! Wil jij ook weten wat hij voor je kan betekenen? Neem dan gerust een keertje contact met hem op of connect via LinkedIn.